Ulricehamn Pride 2021

PRIDERFSL

ULRICEHAMN PRIDE 6-11 september 2021

(Mer information kommer!)

Välkomna till Ulricehamn Pride: en lokal manifestation för en bättre värld med och för alla – med ett starkt samlande fokus på det breda rättighetsarbete som specifikt gäller hbtqi-personer: homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera och intersexpersoner.

Ulricehamn Pride är en normkritisk och antirasistisk festival som vill visa på det solidariska arbete som redan görs, och som vill understryka att vi kan göra mer, tillsammans.

I år fyller RFSL Sjuhärad 50 aktiva år, sedan 1971 har föreningen verkat för en bättre bygd för alla. Både innan och sedan dess har mycket hänt. Mycket har vunnits, och mycket återstår att göra – lokalt och globalt. Kanske blir det än tydligare år som präglas av pandemi och ökad utsatthet, ökat polisvåld och politik som utnyttjar viruset för att inskränka mänskliga rättigheter. Därtill ser vi politiska förslag och beslut som går i krock med mänskliga rättigheter – däribland en ny och enligt RFSL starkt försämrad migrations- och asyllag. En samhällsutveckling som går åt ett mer rättvist, inkluderande, jämlikt håll kräver arbete – här och nu, precis som där och då.

Ulricehamn Pride drivs av engagemang och hårt ideellt arbete, utan kommersiella intressen. Vi är övertygade om att ingen är fri förrän alla är fria: kampen för lika rättigheter gäller precis varenda människa, oavsett vem du är, vem du blir kär i, vilken bakgrund du har eller var du bor. Ulricehamn Pride 2021 är också en inbjudan till att ta ett bredare grepp, såväl geografiskt som tidsmässigt, nu förändrar vi den här kommunen, den här världen, till det bättre!

ENGLISH: A lot of our programs will be very possible to attend even if you do not speak Swedish. For more information please contact stina@sjuharad.rfsl.se I programmet här ger vi er en överblick – mer information om allt kommer. Kontakt: Stina Nilss, stina@sjuharad.rfsl.se

Anmälan Vi kommer att ta emot anmälningar till program från och med augusti 2021. Det går även att dyka upp på plats, med reservation för att det är begränsat med platser och att anmälda besökare har företräde. Tack för förståelsen!

PROGRAM

Rådhuset: tisdag-lördag Öppen mötesplats med fika, podcasts, samtal och utställningar

Walk with pride Promenad med historiska nedslag, kluriga frågor och tankeväckande citat. Karta och mer information hämtas på Rådhuset eller hittas via facebook-event och hemsida.

Ulricehamns Bibliotek Info kommer

Ungas fritid / Ungdomens hus Info kommer

Måndag 6 september Tematiskt: frukostsamtal, lunchsamtal, föreläsning. Tema och info kommer

Tisdag 7 september Tematiskt: frukostsamtal, lunchsamtal, föreläsning, filmvisning. Tema och info kommer

Onsdag 8 september Tematiskt: lunchsamtal, föreläsning, promenader. Tema och info kommer

Torsdag 27 augusti Tematiskt: lunchsamtal, föreläsning, film, boksamtal. Tema och info kommer

Fredag 28 augusti Tematiskt: frukostpromenad, lunchsamtal, föreläsning, after work. Tema och info kommer

Lördag 29 augusti Tematiskt: lunchsamtal, föreläsning, manifestation. Tema och info kommer

 

Platser: 

Rådhuset och Rådhustoget, Bogesundsgatan 25 – utställningar, tidslinje, plats för program

Folkets hus och Folkets hus trappa, Nygatan 24 – plats för program

Utmed sjön/järnvägsområdet – plats för program

Ungas fritid / Ungdomens hus, Nygatan 21 – plats för program Mer info kommer